Για το κουκλοθέατρο

Φίλτρα
ανά σελίδα

9 είδη

Φίλτρα
ανά σελίδα

9 είδη

Τα παιχνίδια με κουκλοθέατρο είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη των παιδιών. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για απλές κούκλες κουκλοθέατρου, λούτρινα παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων ή προσποιήσεις σαν θέατρο. Για τους νεότερους, το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο ένα αγαπημένο παιχνίδι, αλλά έχει αντίκτυπο και στη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το παιχνίδι κουκλοθέατρου βοηθά στη βελτίωση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και το μέγεθος των μαριονέτας πρέπει να είναι κατάλληλο για το ύψος και την ηλικία των παιδιών.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επίδραση της ενασχόλησης με το κουκλοθέατρο;

Η εξήγηση για τη δημοτικότητα κουκλοθέατρου είναι ότι ενώ μυούν τα παιδιά στη μαγεία της σκηνής, τα ενθαρρύνουν να γίνουν περίεργα, να πειραματιστούν με νέα πράγματα, να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για το αυξημένο ενδιαφέρον για το κουκλοθέατρο:

  • βελτιώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο - την ομιλία, τη γραφή, τις αντιδράσεις σε εξετάσεις και διαγωνίσματα, συμπεριλαμβανομένων και των μαθηματικών.
  • αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το κίνητρο, οδηγεί σε αντιμετώπιση της ανησυχίας και τον «πυρετό της σκηνής» πριν από εξετάσεις και διαγωνίσματα.
  • διδάσκει υπομονή, ομαδική εργασία και πειθαρχία και αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη.
  • βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τις δεξιότητες εργασίας του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες και τη φωνή.
  • διευρύνει τη γενική κουλτούρα, τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία, καθώς και την ικανότητα να θυμάται και να επεξεργάζεται πληροφορίες.

Η παρουσίαση φανταστικών ή πραγματικών καταστάσεων στο κουκλοθέατρο βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν ευκολότερα το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Τι είδους κούκλες να επιλέξετε για κουκλοθέατρο;

Στην ηλικιακή ομάδα του μωρού, οι μαριονέτες για τα χέρια, και τα δάχτυλα είναι οι πιο κατάλληλες. Είναι πολύχρωμες, απαλές στην αφή, από υφάσματα που πλένονται, προσιτά και χρησιμοποιούνται για να παίξουν διάφορες σκηνές κουκλοθέατρου.

Για τους μεγαλύτερους, εκτός από σετ με τις κούκλες για τα δάχτυλα, προτείνεται το επιτραπέζιο θέατρο. Με αυτό, τα παιδιά βυθίζονται σε ένα πραγματικό σκηνικό, δημιουργούν σχέσεις, μοιράζονται και τείνουν να μιμούνται διαφορετικούς χαρακτήρες, ενισχύοντας το γεγονός ότι οι κούκλες είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Raya Toys, θα βρείτε μεμονωμένες κούκλες και κούκλες σε ένα σετ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά ζώα, επαγγέλματα, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Γιατί να επιλέξετε τη Raya Toys;

Ανά πάσα στιγμή, η Raya Toys διαθέτει περισσότερα από 100.000 προϊόντα σε απόθεμα και η διαθεσιμότητά τους στα φυσικά καταστήματα της αλυσίδας και στις τοποθεσίες συνεργατών μπορεί να ελεγχθεί διαδικτυακά. Διατίθενται επιλογές ηλεκτρονικής παραγγελίας και παραλαβής αυθημερόν και αντικαταβολής.