Θρανία, τραπέζια και καρέκλες

Φίλτρα
ανά σελίδα

33 είδη

Φίλτρα
ανά σελίδα

33 είδη

Τα σχολικά έπιπλα – γραφεία, θρανία και καρέκλες, συχνά υποτιμώνται ως προς τη σημασία τους για την ανάπτυξη των παιδιών. Ωστόσο, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού τους συστήματος. Η σωστή στάση του σώματος και ο τρόπος που στέκονται τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι καθορίζουν πόσο υγιής θα είναι η σπονδυλική τους στήλη στο μέλλον.

Η καλή στάση του σώματος επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των εφήβων. Το αντίθετο - το slouching επηρεάζει τη διάθεσή τους - μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους μύες, να οδηγήσει σε πόνο και ευερεθιστότητα.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά θρανία και καρέκλες για παιδιά;

Η κατευθυντήρια αρχή είναι να ξεκινάμε από τις ανάγκες για την υγεία των παιδιών και να μην κάνουμε συμβιβασμούς στις τιμές. Η τελική ανάπτυξη του οργανισμού του παιδιού τελειώνει γύρω στην ηλικία των 18 ετών και αυτό καθιστά την επιλογή των σωστών επίπλων για μάθηση και παιχνίδι έναν σημαντικό παράγοντα. Εδώ θα δείτε τι άλλο θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε μια επιλογή:

  • το σωστό ύψος των γραφείων και των καρεκλών - καθορίζεται από την ηλικία. Σε καθιστή θέση, τα πόδια πρέπει να είναι σταθερά στο έδαφος και τα γόνατα σε ορθή γωνία, καθώς επίσης και ο κορμός και οι γοφοί.
  • το μέγεθος του θρανίου - με εξαίρεση τα μικρά παιδικά τραπεζάκια, είναι επιθυμητό να είναι 50 επί 70 εκ. για να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα για το σχολείο, συμπεριλαμβανομένου ενός φορητού υπολογιστή ή οθόνης, και να χωρούν τα χέρια μέχρι τους αγκώνες στο γραφείο χωρίς να καταπονούνται.
  • υγεία για τα μάτια - πρέπει να υπάρχει επαρκής απόσταση μεταξύ των ματιών και του πάγκου εργασίας, περίπου 30-35 εκ., ώστε να περιοριστεί η πιθανή παιδική μυωπία. Με το μάτι, η απόσταση καθορίζεται με το άγγιγμα των δακτύλων των τεντωμένων παλάμων του γονέα.

Η τήρηση αυτών των αρχών εγγυάται τόσο την επίτευξη ενός σωστού καθίσματος όσο και την απουσία καταπόνησης στο σώμα του παιδιού.

Τι είδη θα βρείτε σε εμάς;

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Raya Toys, θα βρείτε διαφορετικούς τύπους κατάλληλους για κάθε ηλικία του παιδιού:

 

  • ξύλινα ή πλαστικά σκαμπό, τα τελευταία από τα οποία μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικά χρώματα.
  • σετ γραφείο και καρέκλα - μερικά από τα γραφεία έχουν αποθηκευτικό χώρο κάτω από τον πάγκο.
  • διαδραστικά γραφεία με καρέκλα - παρέχουν μια ευκαιρία για μάθηση και διασκέδαση.

Τι πρέπει να προσέχουμε με τα παιδικά θρανία και καρεκλάκια;

Ανάλογα με το είδος του υλικού, τα παιδικά θρανία και καρέκλες είναι συνήθως ξύλινα, που χαρακτηρίζονται από μεγάλη σταθερότητα ή πλαστικά. Το πλεονέκτημα των τελευταίων είναι ότι είναι ελαφριά και συχνά πτυσσόμενα, καθιστώντας τα λειτουργικά και φορητά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η ύπαρξη επιπλέον χώρων δίπλα στις καρέκλες για την αποθήκευση εργαλείων, παιχνιδιών ή αγαπημένων παιδικών αντικειμένων μπορεί επίσης να δράσει ως καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή σας.

Είναι επίσης σημαντικό να είναι κατασκευασμένα από μη τοξικές πρώτες ύλες, με στρογγυλεμένες άκρες και γωνίες για την ασφαλή χρήση τους. Πρόσθετη άνεση μπορούν να προσφέρουν διάφορα χρωματιστά στοιχεία, ειδικά στα θρανία για τους μικρότερους μαθητές.