Παιχνίδια ρόλων

Φίλτρα
Σελίδα
ανά σελίδα

Στοιχεία 1-40 από 131

Φίλτρα
Σελίδα
ανά σελίδα

Στοιχεία 1-40 από 131

Τι είναι τα παιχνίδια ρόλων για παιδιά; Πώς μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι; Δείτε περισσότερα για τα παιχνίδια ρόλων και τις λειτουργίες τους!

Τι είναι τα παιχνίδια ρόλων

Το παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο. Για να αντιληφθούν πιο εύκολα διαφορετικές καταστάσεις και κοινωνικούς ρόλους, τα ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους. Μπαίνοντας «στη θέση» διάφορων χαρακτήρων που συναντούν στην καθημερινότητά τους, τα παιδιά σταδιακά κατανοούν τους ρόλους τους και συνειδητοποιούν τις συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων συμμετεχόντων στην κοινωνία.

Και ποιο είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι ρόλων; Αυτό των ενηλίκων! Τα μικρά λατρεύουν να προσποιούνται τη μητέρα με μωρό, μια νοικοκυρά που ετοιμάζει γλυκά, έναν τεχνίτη που επισκευάζει το σπίτι και όχι μόνο. Μιμούνται τους ήχους και τις κινήσεις που παρατηρούν, κάνουν διαφορους μορφασμούς – κάνοντας έτσι πρόβες για τη δική τους ενσωμάτωση στον κόσμο των μεγάλων.

Τι είδη διαθέτουμε;

Για παιδιά 2 ετών

Σε αυτή την ηλικία, τα νήπια αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά των ρόλων μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, αλλά τα παιχνίδια τους εξακολουθούν να είναι αρκετά απλά και βασικά. Κατάλληλα για αυτά είναι παιχνίδια ρόλων χωρίς μικρά εξαρτήματα που δεν έχουν πολύπλοκες λειτουργίες. Τα παιδιά εξακολουθούν να αναπτύσσουν την επιδεξιότητά τους, επομένως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα απολαμβάνουν πιο ογκώδη παιχνίδια όπως καροτσάκια αγορών, καροτσάκια κ.λπ.

Για παιδιά 3 ετών

Θα παρατηρήσετε ότι τα παιδιά αρχίζουν να δημιουργούν όλο και πιο περίπλοκες ιστορίες στα παιχνίδια ρόλων τους και να μιμούνται όλο και πιο σωστά το αντικείμενο που υποδύονται. Ο κανόνας της αποφυγής μικροαντικειμένων εξακολουθεί να ισχύει. Μπορείτε να τους πάρετε μια ποικιλία παιχνιδιών με περισσότερα, αλλά επίσης μεγάλων στο μέγεθος στοιχείων: κουζίνα για μαγείρεμα, εργαλεία οικιακού τεχνίτη, καλάθι για πικνίκ και άλλα.

Άνω των 3 ετών

Τα παιδιά τώρα όχι μόνο δημιουργούν καταστάσεις ρόλων για τον εαυτό τους, αλλά και τις εξασκούν σε ομάδα: περιλαμβάνουν επίσης φίλους στην πλοκή. Θα τα κάνετε χαρούμενα με παιχνίδια που σχετίζονται με διαφορετικά επαγγέλματα και καταστάσεις ζωής:

  • Νεροχύτης με πιάτα και τρεχούμενο νερό.
  • Κουζίνα με συσκευές, πιάτα, σκεύη και τρόφιμα.
  • Μπουντουάρ με καλλυντικά.
  • Κατάστημα με εμπορεύματα και ταμειακή μηχανή.
  • Κιτ καθαρισμού.
  • Γραφείο του γιατρού.
  • Εργαστήριο με εργαλεία.
  • Ρούχα που σχετίζονται με επαγγέλματα: αστυνομία, κατάσκοπος, πυροσβεστική και διάφορα άλλα σκηνικά.

Γιατί να εμπιστευτείτε τη Raya Toys

Θέλετε κάθε παιχνίδι που αγοράζετε για το παιδί σας να είναι ποιοτικό, ανθεκτικό, όμορφο, αλλά διστάζετε ως προς το τι ακριβώς να διαλέξετε ανάμεσα στην πληθώρα των προτάσεων της αγοράς; Εμείς στη Raya Toys κάνουμε την απαραίτητη έρευνα για εσάς και συμπεριλαμβάνουμε στον κατάλογό μας μόνο προτάσεις από επαληθευμένους κατασκευαστές.

Ανακαλύψτε τα κορυφαία παιχνίδια για χαρούμενα παιδιά! Παραγγείλετε σε προσιτές τιμές από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Raya Toys!