Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες

Φίλτρα
ανά σελίδα

10 είδη

Φίλτρα
ανά σελίδα

10 είδη

Με την εμφάνιση των πρώτων μπροστινών δοντιών των μωρών, η χρήση οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας γίνεται επείγουσα. Αυτό συμβαίνει μεταξύ των ηλικιών τεσσάρων-πέντε και επτά-οκτώ μηνών. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μάθετε στα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους είναι να μετατρέψετε τη διαδικασία σε παιχνίδι.

Ο καθαρισμός των πρώτων βρεφικών δοντιών και ούλων ξεκινά με το βούρτσισμα με μια ειδική μαλακή, λαστιχένια βούρτσα. Οι υψηλές απαιτήσεις για αυτόν τον τύπο προϊόντος – ελάχιστη περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά και χαμηλή λειαντικότητα, ωστόσο, δεν οδηγούν σε φθορά ή αραίωση του σμάλτου των βρεφικών δοντιών του γάλακτος.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα βρεφικά και παιδικά οδοντιατρικά προϊόντα;

Η ασφάλεια είναι πρωταρχικός παράγοντας στην παραγωγή βρεφικών οδοντόκρεμων. Η απουσία φθορίου (φθοριούχο νάτριο), προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη φθορίωσης, αλατιού και μενθόλης, είναι μεταξύ των βασικών απαιτήσεων για τη σύνθεσή τους.

Ο κύριος διαχωρισμός των οδοντόβουρτσων είναι σε συνηθισμένες, που προτιμώνται λόγω των τιμών, και σε ηλεκτρικές. Και τα δύο είδη είναι εύχρηστα, με ωραία σχέδια για κορίτσια και αγόρια. Οι ηλεκτρικές έχουν επίσης διαφορετικές προστασίες.

Πώς να επιλέξετε μια βρεφική ή παιδική οδοντόβουρτσα;

Στις οδοντόβουρτσες για τα παιδάκια η ποιότητα πρωτοστατεί. Πρέπει να είναι μαλακές και αντιολισθητικές. Ακολουθούν μερικά ακόμη κριτήρια:

  • να είναι κατάλληλες για μηχανικό καθαρισμό. Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, η σύνθεση των προϊόντων στοματικής υγιεινής έχει μικρή επίδραση στους παράγοντες που προδιαθέτουν για τερηδόνα. Είναι πιο σημαντικό να βουρτσίζετε τακτικά τα ούλα, καθώς και το σμάλτο των δοντιών από την πλάκα.
  • μικρή και στρογγυλεμένη κεφαλή - δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 25-30 mm για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία - στο πίσω μέρος των δοντιών και στο μεσοδόντιο χώρο και να μην τραυματιστούν τα ούλα.
  • να είναι με απαλές, συνθετικές τρίχες. Οι φυσικές διατηρούν την υγρασία και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.
  • παχύτερη λαβή - στόχος είναι να διευκολύνετε το παιδί να την κρατήσει. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, οι λαβές μπορεί να είναι ξύλινες, πλαστικές, μπαμπού ή σιλικόνης.

Τι προϊόντα θα βρείτε σε εμάς;

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Raya Toys, μπορείτε να επιλέξετε από προϊόντα όπως:

  • Βούρτσες για μασάζ στα ούλα - κατάλληλες για την εμφάνιση των πρώτων δοντιών. Βοηθούν στην ανακούφιση των ούλων.
  • σετ πολλών βουρτσών ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των δοντιών.
  • μασητικά στα οποία μπορείτε να βάλετε διαφορετικά κομμάτια φρούτων - με τη βοήθειά τους, θα μπορέσει να απαλύνει τη φαγούρα και να δοκιμάσει τα αγαπημένα του φαγητά.
  • οδοντόκρεμες – διαχωρίζονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Θα τις βρείτε σε διάφορες γεύσεις.

Όλα τα προϊόντα της κατηγορίας είναι υψηλής ποιότητας, δεν περιέχουν επιβλαβή BPA και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα χρώματα κατάλληλα για αγόρια και κορίτσια.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια των παιδιών;

Κατάλληλο κατά την έναρξη της φροντίδας των βρεφικών δοντιών, είναι η αγορά κιτ, προσαρμοσμένων στην ανάπτυξη των μικρών - από την εμφάνιση των πρώτων δοντιών μέχρι την ολοκλήρωση της εμφάνισης όλων των δοντιών γάλακτος. Η συνιστώμενη περίοδος αντικατάστασης για βρεφικές και παιδικές βούρτσες είναι 2-3 μήνες. Αλλάζουν επίσης μετά από ασθένεια.

Εκτός από τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής, η επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες είναι επίσης σημαντική για τα μωρά.