Γιατί κλαίει το μωρό το βράδυ;

Защо плаче бебето вечер

Γιατί κλαίει το μωρό το βράδυ;

Το κλάμα του μωρού είναι μια σοβαρή αιτία ανησυχίας για τους γονείς. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους - κολικούς, οδοντοφυΐα, πυρετό, ανησυχία κ.λπ. Δεδομένου ότι το μικρό δεν μπορεί να πει στη μαμά και στον μπαμπά τι τον ενοχλεί, ο λόγος για ένα ξαφνικό κλάμα συχνά παραμένει ασαφής. Για να απαντήσουμε στην ερώτηση γιατί το παιδί κλαίει τη νύχτα και ξυπνάει πολλές φορές, μπορούμε να ελέγξουμε αν πεινάει ή αν η πάνα δεν είναι βρεγμένη ή αν κάτι πονάει - πιο συχνά το στομάχι.

Ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι

Εάν το μωρό κλαίει τη νύχτα, οι πιθανοί λόγοι για αυτό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί και καλό είναι κάθε γονιός να εξοικειωθεί μαζί τους για να είναι προετοιμασμένος για το τι πρέπει να κάνει όταν το παιδί ξυπνήσει ξανά με ένα ξαφνικό κλάμα. Δείτε σε τι μπορεί να οφείλεται:

  • Πείνα - όταν είναι ώρα για φαγητό, το θυμίζει ο μικρός κλαίγοντας. Αυτή είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση που δεν πρέπει να ανησυχεί τους γονείς.
  • Κολικοί - εμφανίζονται τους πρώτους μήνες του μωρού και μπορεί να είναι διαφορετικής έντασης. Δημιουργούν σοβαρή ενόχληση στην πάνα, η οποία χαρακτηρίζεται από στένωση, απελευθέρωση αερίων και θόρυβο των εντέρων. Η κατάσταση μπορεί να ανακουφιστεί με σταγόνες για πόνο στην κοιλιά ή με θέρμανση της κοιλιάς χρησιμοποιώντας μια ζεστή πετσέτα ή πιστολάκι μαλλιών.
  • Το μωρό κρυώνει - ένας άλλος λόγος για τον οποίο το μωρό κλαίει τη νύχτα. Η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να φροντίσουν να είναι ζεστά ντυμένο και καλά τυλιγμένο, αλλά όχι πολύ, ώστε να μην ιδρώνει ενώ κοιμάται.
  • Είναι ώρα μπάνιου - δεν υπάρχει σχεδόν μωρό που να μην αγαπά το βραδινό μπάνιο. Το ηρεμεί και τον βοηθά να χαλαρώσει και μετά να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.
  • Επιθυμία για εγγύτητα - είναι απολύτως φυσιολογικό για το μικρό να αναζητά την προσοχή των γονιών του κλαίγοντας. Έτσι, δείχνει ότι θέλει να είναι αγκαλιά, κάτι που είναι σημαντικό για την οικοδόμηση ενός ισχυρού δεσμού μεταξύ γονέων και παιδιού.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ένα μωρό μπορεί να κλαίει το βράδυ - η πάνα πρέπει να αλλάξει, τα δόντια έχουν αρχίσει να φυτρώνουν, είναι υπερβολικά κουρασμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας, υποφέρει από κάποιο είδος ασθένειας κ.λπ.

Πώς να το ηρεμήσετε

Η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά είναι το πιο δυνατό φάρμακο που μπορούμε να δώσουμε σε μια ανήσυχη πάνα που ξυπνάει ουρλιάζοντας το βράδυ. Αγκαλιές, τραγούδια, απαλές χειρονομίες και χαλαρωτική συζήτηση θα βοηθήσουν το μικρό να ξανακοιμηθεί. Εάν οι λόγοι της ταλαιπωρίας του σχετίζονται με την υγεία, θα πρέπει να ζητήσουμε ιατρική βοήθεια ή να του χορηγήσουμε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή - αναλγητικό, αντιπυρετικό κ.λπ.

Η RAYA TOYS σας προτείνει:

Χρήσιμες συμβουλές από τη Raya Toys

Η ομάδα της Raya Toys - το νούμερο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παιδικών και βρεφικών ειδών - συμβουλεύει τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με πολλή ψυχραιμία και υψηλή επίγνωση, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμα στην καθημερινή φροντίδα που κάνουν για τα παιδιά τους. Όταν το μικρό κλαίει το βράδυ, είναι σημαντικό να μην πανικοβληθείτε, να αξιολογήσετε σωστά την κατάσταση και μετά να κάνετε τις σωστές ενέργειες.