Πότε ένα μωρό αναπτύσσει προτιμήσεις;

Кога бебето изгражда предпочитания

Πότε ένα μωρό αναπτύσσει προτιμήσεις;

Τις πρώτες μέρες της ζωής του, το νεογέννητο κυρίως κοιμάται και τρώει. Δεν έχει ακόμη καθιερωμένες συνήθειες και προτιμήσεις, αλλά σε λίγους μήνες θα αρχίσει να αναγνωρίζει ανθρώπους, να απολαμβάνει παιχνίδια και ήχους, να ενδιαφέρεται για άγνωστες γεύσεις και φαγητά και να προτιμά τη συντροφιά της μαμάς και του μπαμπά. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι μέρος της ανάπτυξης της πάνας, η οποία μεγαλώνει με τις μέρες, ακόμα και με τις ώρες.

Είναι φυσιολογικό να χαίρεται με ξένους;

Τα μωρά είναι αγνά πλάσματα των οποίων το χαμόγελο είναι γνήσιο και αναγκαστικό. Ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τη ζωή όπως είναι, να μεταδίδουν στους άλλους το φως τους, να δίνουν το παράδειγμα για τους ενήλικες - το καλύτερο παράδειγμα! Είναι απολύτως φυσιολογικό να απολαμβάνουν τους ξένους, ειδικά σε νεαρή ηλικία, όταν ακόμη διαμορφώνονται χαρακτήρας και ατομικές προτιμήσεις. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν αν το μωρό δείχνει συμπάθεια ακόμα και για άτομα που συναντά για πρώτη φορά - αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μάλιστα ενδεικτικό ότι το μικρό αναπτύσσεται σωστά.  

Πώς να βγείτε από μια δυσάρεστη κατάσταση

Όταν το παιδί κλαίει και είναι ιδιότροπο, οι γονείς του αισθάνονται ανησυχίες για τη συμπεριφορά του, ειδικά αν αυτή επιδεικνύεται σε δημόσιους χώρους. Ένας σημαντικός κανόνας σε αυτή την περίπτωση είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για να μην δημιουργήσετε πρόσθετη ένταση. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τους γονείς, ειδικά αν το μωρό κλαίει υστερικά και τραβάει την προσοχή των άλλων. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να το βγάλετε από το καρότσι και να το ηρεμήσετε και να ελέγξετε ότι δεν είναι πεινασμένο, βρεγμένο ή κρυώνει.

Η RAYA TOYS σας προτείνει:

Μερικές συμβουλές από τη Raya Toys

Όταν τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν χαρακτήρα και προτιμήσεις, αυτό λογικά δημιουργεί έναν φόβο στους γονείς, που σχετίζεται με το αν το μωρό θα μεγαλώσει ήρεμα και πλήρως και με τον καιρό θα δείξει επιθυμίες κατάλληλες για την ηλικία του. Να τι συμβουλεύει τους γονείς η ομάδα του ηλεκτρονικού καταστήματος της Raya Toys:

  • Όταν το μωρό σχηματίζει συνήθειες, δώστε του την ελευθερία να δοκιμάσει νέα πράγματα, να εκφράσει ελεύθερα τις προτιμήσεις του.
  • Μην ανησυχείτε αν το μικρό πλάσμα δείχνει τις ιδιοτροπίες του σε δημόσιους χώρους - δεν πειράζει, γιατί τα παιδιά λατρεύουν να έχουν την προσοχή πάνω τους. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ουδέτεροι και να μην πανικοβάλλεστε.
  • Αν το μωρό δεν έχει ακόμη συγκεκριμένες προτιμήσεις για φαγητό, παιχνίδια ή ακόμα και ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αρχίσει να τις αναπτύσσει πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλα τα παιδιά - τα μωρά μεγαλώνουν και χτίζουν συνήθειες με ατομικό ρυθμό, και αυτό τα κάνει διαφορετικά.