Πότε αρχίζει το μωρό να παίζει με παιχνίδια;

Кога бебето започва да играе с играчки

Πότε το μωρό αρχίζει να παίζει με παιχνίδια

Τα νήπια μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους με τη βοήθεια ενδιαφέροντων και συναρπαστικών παιχνιδιών. Για αυτούς, αυτό είναι ατελείωτη διασκέδαση, μέσω της οποίας αποκτούν ανεπαίσθητα πολλές δεξιότητες. Το άγγιγμα υφών και επιφανειών τους βοηθά να αναπτύξουν τον συντονισμό, τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και τις νοητικές τους ικανότητες. Από τη γέννησή του, το μωρό έχει την ικανότητα να κρατά διάφορα πράγματα, αλλά θα μπορούσε να ονομαστεί αναίσθητο. Μέχρι να αρχίσει να συνειδητοποιεί αυτή τη δράση και να παίζει, περνάει τουλάχιστον ένας χρόνος. Από τους πρώτους μήνες του θα πρέπει να περιβάλλεται από κέφι και χρώματα.

Πότε διαμορφώνονται οι δεξιότητες 

Μέχρι τον δεύτερο μήνα τους, τα μικρά μωρά δεν συνειδητοποιούν ακριβώς τι κάνουν τα χέρια και τα πόδια τους. Κοιτάζουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και ταυτόχρονα αρπάζουν διαφορετικά πράγματα, κινούν τα πόδια τους, αλλά αυτές είναι εντελώς αντανακλαστικές ενέργειες. Καθώς ο χρόνος προχωρά, αυτό υποχωρεί και όλα αρχίζουν να γίνονται πολύ πιο συνειδητά. Όταν είναι τριών ή τεσσάρων μηνών, αρχίζουν ήδη να προσανατολίζονται ότι τους δίνεις κάτι και αν είναι κουδουνίστρα θα το αρπάξουν αντανακλαστικά με γνώμονα τον ήχο που κάνει. Όταν το μωρό είναι έτοιμο να παίξει, θα το καταλάβετε.

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα τους πρώτους μήνες του μωρού

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Raya Toys σάς προσφέρει να βάλετε πολύχρωμα παιχνίδια που δημιουργούν ήχους στα χέρια των παιδιών, γιατί θα κρατήσουν την προσοχή τους για περισσότερο χρόνο. Μαζί τους το παιδί θα παίξει και θα διασκεδάσει πολύ.

Για αυτήν την περίοδο είναι κατάλληλα:

  • Κουδουνίσματα - οι ήχοι θα προσελκύσουν την προσοχή του μωρού και θα προσπαθήσει να συντονίσει τις κινήσεις του.
  • Μουσικά παιχνίδια - αυτά είναι ελκυστικά, και μερικά από αυτά περιστρέφονται, τοποθετημένα στο κουτί απορριμάτων του.
  • Παιχνίδια από καουτσούκ και βελούδινα - μετά τον πέμπτο μήνα ανάπτυξης του παιδιού, μπορεί ήδη να παίξει με τέτοιου είδους αντικείμενα.

Η RAYA TOYS σας προτείνει:

Καλό είναι να επιλέγετε πραγματικά διασκεδαστικά και χαρούμενα πράγματα για να παίζει το παιδί.

Τα νήπια βάζουν πολύ συχνά διάφορα πράγματα στο στόμα τους και επομένως όλα πρέπει να καθαρίζονται σωστά. Πριν ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα για τον μικρό σας θησαυρό, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής και πληροί όλες τις απαιτήσεις για την κατάλληλη ηλικιακή κατηγορία. Θα είστε πραγματικά ήρεμοι για την υγεία των παιδιών μόνο εάν όλα είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα και ποιοτικά υλικά. Όταν το μικρό παίζει και εξερευνά τον κόσμο γύρω του, θα είστε πιο ικανοποιημένοι που έχει τα κατάλληλα και εκπαιδευτικά πράγματα. Όλα αυτά θα βοηθούσαν το μωρό να διασκεδάσει ενεργά και να μεγαλώσει ανεπαίσθητα.